Co je Česká kuchyně
Česká tradiční kuchyně, i přes svoji kvalitu a rozmanitost, nebývá považována za příliš zdravou. Nicméně trochu si zahřešit kvůli gurmánskému zážitku jistě stojí za to a navíc se tento trend v poslední době rychle mění a do české kuchyně pronikají i jiné vlivy. Historicky vzato byla Česká kuchyně ovlivněna kuchyní rakouské říše a kuchyní maďarskou. Zpravidla se kuchyně skládá z předkrmu, což jsou v ČR zejména různé polévky, vývary z masa a zeleniny, polévky ze zelí, houbové polévky a další. Hlavní jídlo se často skládá z masa a omáček, které jsou
českou specialitou. Česká kuchyně se neobejde bez houskových, bramborových nebo špekových knedlíků. Český knedlík je vařená velká šiška většinou z bílé mouky, vejce, mléka a bílého pečiva, která se krájí na plátky a pokládá na talíř do omáčky. Oblíbenou přílohou je také bílé a červené zelí. Jinou důležitou složkou české stravy jsou brambory, ať už vařené, opečené nebo ve formě bramboráku. Mezi saláty je populární šopský, rajčatový, zelný či okurkový. Z moučníků jsou typické například jablečný štrůdl, rakvička či různé druhy koláčů a buchet.